تبلیغات
همكلاسی ها - اسانس گیاه آویشن خاصیت ضد میكروبی قوی دارد
همكلاسی ها

نتیجه یك تحقیق نشان می‌دهد اسانس گیاه دارویی آویشن تالشی كه از جمله انواع چهارگانه آویشن‌های بومی و انحصاری ایران است از خاصیت ضد باكتری قوی برخوردار است.


مهندس سحر شهنازی عضو هیات علمی پژوهشكده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی و مجری این طرح تحقیقاتی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود اسانس این گیاه می‌تواند به عنوان یك جایگزین مناسب برای داروهای ضد میكروبی باشد.

وی كه كارشناس ارشد بیماری‌های شناسی گیاهی است گفت نتایج این تحقیق نشان داد اسانس گیاه آویشن تالشی از نظر بازدارندگی رشد میكروبها و همچنین از نظر توان كشتن باكتری‌ها تاثیر بسیار مثبتی دارد.

شهنازی گفت اثر این گیاه روی چندین باكتری از جمله استافیلوكوك اورئوس، استرپتوك پیوژنه، سالمونلا پی‌سی و ایكولای مورد بررسی قرار گرفت.

به گفته او این اثر روی باكتری استافیلوكوك در بیشترین حد بود بطوری كه در غلظت ‪ ۲۵۰‬ماكروگرم در میلی‌لیتر، اسانس آویشن تالشی تمامی باكتری را از بین برد.

در این تحقیق به منظور شناخت جنبه‌های كاربردی گیاه آویشن تالشی، به روش ‪ Disc -diffusion‬خواص آنتی باكتریال آن بر اساس تعیین قطر هاله رشد باكتریها در مدت ‪ ۲۴‬ساعت بررسی شد.

در این روش، روی دیسك‌های آماده شده استریل اسانس گیاه تزریق و باكتری كشت داده شد و بعد از مدت ‪ ۲۴‬ساعت زمان برای رشد باكتری‌ها، قطر هاله رشد باكتری‌ها اندازه‌گیری گردید.

در دنیا ‪ ۱۵۰‬گونه از آویشن وجود دارد كه ‪ ۱۴‬گونه آن در ایران یافت می‌شود. از این بین چهار گونه بومی و انحصاری ایران است كه در هیچ جای دیگر یافت نمی‌شود.

عضو هیات علمی پژوهشكده گیاهان دارویی یادآور شد با توجه به اینكه داروهای شیمیایی از جمله آنتی‌بیوتیكها جهت پیشگیری و درمان به كار می‌روند و در عین‌حال دارای عوارض جانبی هستند بررسی و تحقیق بر روی داروهای طبیعی از جمله داروهای گیاهی اهمیت دارد.

به گفته شهنازی در این تحقیق گیاه آویشن تالشی با نام علمی ‪ Thymus trautvetteri‬كه بومی ایران است و تاكنون اثر ضدمیكروبی آن بررسی نشده از رویشگاه طبیعی خود جمع‌آوری و با روشهای معمول استخراج شد.

عملیات اسانس‌گیری روی این گیاه انجام شد تا ضمن آنالیز روغن فرار، تركیبات شیمیایی آن شناسایی شود و به منظور شناخت هر چه بیشتر جنبه‌های كاربردی این گیاه، اثرات بازدارندگی و كشندگی آن بر روی باكتری‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

مجری این طرح در خصوص اهداف انجام این تحقیق گفت: هدف از بررسی اثرات ضد میكروبی و اسانس‌های گیاهی، بدست آوردن تركیبات ضد میكروبی با قدرت كافی، اثر مناسب و عوارض جانبی كم است تا پس از انجام آزمایش‌های مربوطه بتوان آنها را جایگزین داروهای ضد میكروبی موجود كرد.

از دیگر اهداف انجام این تحقیق دستیابی به یك ماده ضد میكروبی با منشا گیاهی است كه در عین حال از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه باشد.





طبقه بندی: نکات آموزشی و بهداشتی، 

نوشته شده در تاریخ یکشنبه 28 تیر 1388 توسط همكلاسی
درباره وبلاگ

جستجو

آرشیو مطالب

آخرین مطالب

نویسندگان

موضوعات

نظر سنجی

پیوند ها

پیوندهای روزانه

آمار سایت